باید جامعه ما یک جامعه تولیدمحور باشد. باید بگوییم که به مباحث فرهنگ کار و برخی ارزشهای نهفته در آن کمی بیتوجه بودیم و به همین دلیل نیاز داریم که ارزشهای موجود در آن را به جامعه نشان دهیم.
وی تصریح کرد: اگر بناست کارگر ارزشمند باشد و نیروی کار ارزشمند جلوه کند٬ باید نظریهپردازیهایی در خصوص جامعه تولیدمحور در مقابل جامعه مصرفگرا و یارانهبگیر مطرح شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) که کارگر را با یک رزمنده اسلام مقایسه کرده٬ گفت: مفاهیمی چون «عبادت بودن کار» باید از قم برای جامعه تبیین شده و به جامعه گفته شود کار و عمل صالح و عبادت از مفاهیمی هستند که در اسلام روی آن بحث شده است. همچنین احیای سبک زندگی تولیدمحور در مقابل سبک زندگی کاهلانه٬ از جمله موضوعاتی است که اندیشهورزان قمی باید به آن توجه کنند.
وی با بیان اینکه حرکت جامعه به سمت تولید باید بیش از اینها باشد٬ گفت: تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص جامعه تولیدمحور باید مورد بازخوانی قرار گیرد تا مسائلی همچون «یک شبه پولدار شدن» و «گنج بدون رنج» که گاهی به عنوان ارزش مطرح میشود٬ تغییر پیدا کند و انتظار داریم که قم برای این تغییرات فرهنگی به جامعه کمک کنند.
ربیعی گفت: امروز نیاز داریم جامعه را از مصرف بیهوده و غیرضروری و همچنین مصرف کالاهای خارجی دور کنیم تا مصرف کالاهای داخلی داشته باشند٬ چرا که برای مثال اگر فقط پوشاک و لباس مردم از کالاهای داخلی باشد٬ حدود ۵۰۰ هزار شغل در جامعه ایجاد خواهد شد و به همین دلیل تاکید داریم نظریههای دینی میتواند کمک بسیار زیادی به جامعه کند.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه باید عدالت اجتماعی را در جامعه گسترش دهیم گفت: در این خصوص هم نیازمند نظریهپردازیهای دینی برای گسترش فرهنگ عدالت هستیم.
ربیعی گفت: عدالت تولیدمحور باید مد نظر ما قرار گیرد اما متاسفانه گاهی در کشورمان مشاهده کردیم که عدالت توزیعمحور به جای عدالت تولیدمحور رشد کرد. در حالی که عدالت توزیعمحور جامعه ضدتولیدمحور را به دنبال دارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: عدالت اجتماعی و رفاه اجتماعی حقیقی و واقعی به مفهوم صدقه دادن و توزیع فقر نیست٬ بلکه باید به دنبال توانمند کردن جامعه باشیم.
ربیعی با بیان اینکه دوست دارم وزارت کار را وزارت عدالت اجتماعی بنامم٬ گفت: با صندوقهای تامین اجتماعی برنامهریزیهایی برای سال ۹۴ در حوزه رونق تولید و گسترش عدالت اجتماعی در جامعه ذیل تصمیمات مقام معظم رهبری صورت گرفته و بر همین اساس آموزش مهارتی را برای سال جاری مورد توجه قرار دادیم. آموزش فنی و حرفهای برای ما بسیار اهمیت دارد و میتواند برای کسب شغل به افراد جامعه کمک شایانی کند؛ همچنین آموزش فنی و حرفهای سیار را نیز برای کسب شغل توانمند در قسمتهای حاشیهنشین شروع کردهایم.
وی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: باید کاری کنیم مصرف کالاهای ایرانی در جامعه ما به عنوان یک ارزش جای خود را باز کند٬ تا رونق به زندگی کارگر ایرانی وارد شود و علاوه بر آن کارخانهها و واحدهای تولیدی ما ضربه نبینند؛ در نتیجه اقتصاد کشور متضرر شود./پایان پیام